dimecres, 18 de març del 2015

Cooperació Europea

Entre els objectius de la Unió Europea la solidaritat i la cooperació al desenvolupament tenen un valor fonamental. Per això és un tema transversal que d'una forma o una altra afecta totes les accions de la UE. I per descomptat les seves tres institucions fonamentals: el Parlament Europeu, el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea, a través d’EuropeAid.

Aquesta tasca conjunta es posa en evidència l'any Europeu del Desenvolupament, declarat pel Parlament Europeu i el Consell en codecisió, és a dir, van acordar la celebració de l'Any Europeu, conjuntament i a proposta de la Comissió Europea. Aquesta última ho va tirar endavant de retruc de la recomanació inicial del Parlament Europeu, que és la veu dels ciutadans a Europa.

Com que és la Comissió Europea la que s'ocupa de la tasca executiva de la Unió Europea, és la institució encarregada de posar en marxa la política de cooperació i desenvolupament i, per tant, l'entitat que s’encarrega de la celebració de l'Any Europeu.
Dins la Comissió Europea, qui dur a terme aquesta tasca és la Direcció General de Desenvolupament i Cooperació (coneguda com EuropeAid), que és la responsable d'elaborar la política europea de desenvolupament i facilitar ajuda a tot el món.
L'actual comissari de la cooperació i el desenvolupament (2014-2019) és Neven Mimica.

Per més informació: http://www.euro-scola.com/?lang=ca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada