dijous, 9 d’abril del 2015

Visita a l'Ajuntament

BUSCAR TREBALL, LA FEINA MÉS HABITUAL”
El dimecres dia 18, vam anar a les oficines de Benestar social, on hi ha l’EBASP (Equips Bàsics d’Atenció Social Primària), el servei de psicologia municipal, la SIAD (servei d’informació i assessorament a la dona) i el servei d’immigració.
Als pobles de més de 20 000 habitants, els ajuntaments són els que s’encarreguen de dur a terme les gestions socials del municipi, però en el cas de Torredembarra, que té menys de 20 000 habitants, aquestes gestions les porta a terme el consell comarcal del Tarragonès. Aquest consell comarcal està format per treballadors socials i educadors.
Els serveis d’immigració van lligats amb les competències del municipi.
Tenen un conveni amb la Fundació Onada.
Hi ha més de 2 600 persones amb més de 60 anys, molts residint a la llar de jubilats, i tenen diferents activitats, com poden ser el “Bon dia”, tallers de memòria, gimnàstica...
Per a les ajudes d’urgència social. l’ajuntament dóna suport a Càritas, i també es fan diferents activitats.
La crisi ha provocat la pèrdua de molts llocs de treball, i això ha ampliat el col·lectiu amb necessitat d’ajuda. En el col·lectiu de Torredembarra més destacat, el sector més ampli és el de la construcció, com també moltes dones.

Els serveis socials els formen 3 treballadors i 2 educadors, i també un administratiu que està a càrrec de l’ajuntament. Allí hi va gent amb problemes de demandes econòmiques, laborals, impagaments i factures, pèrdua de la vivenda...
Una gran demanda són les ajudes de la generalitat (RMI, Renda Mínima Inserció).
La dependència està molt retallada, ja que es pot arribar a trigar 2 anys en cobrar.

El perfil actual està molt generalitzat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada