dijous, 9 d’abril del 2015

Visita a Càritas

Vam anar a Càritas, un organisme de l'Església catòlica dedicat a la coordinació de la beneficència humanitària.
Primer, l'Esteve, ens va ensenyar la “botiga” de roba. El preu d'aquesta roba és un preu simbòlic, així la gent que no està econòmicament bé, pot comprar la roba. També poden arribar a donar-la si la família no es pot permetre pagar-la.



Són 16 voluntaris els que s'encarreguen de la roba. Els diners obtinguts amb el preu simbòlic serveix per comprar aliments.
El poble col·labora molt en els donatius de roba. El 30% de la roba rebuda es queda al local de Torredembarra i l'altre 70% es duu a Tarragona.




Càritas, a més de donar aliments, es posa a l'avast de persones, mobles de segona mà amb un preu simbòlic. D'aquesta manera es contribueix en reciclar els productes.




Més tard, ens van ensenyar la part on guarden els aliments. Abans es donaven bosses de menjar per a cada família cada 15 dies. Ara han canviat el sistema, cada família té uns certs punts(depen del nombre que siguin i el seu estat econòmic) i ells trien el menjar.
Càritas rep el menjar de la Unió Europea, del Banc d'aliments, de recaptes, donacions, etc.


Un cop vam visitar el local, ens van explicar algunes activitats noves que duen a terme. Per exemple, l'acollida sociolingüística; on es fan classes de català i castellà per als immigrants.
També estan duent a terme el projecte “Ara al teu costat”, on un voluntàri fa una visita un cop a la setmana a la gent que té més de 65 anys i es troba sola.

Finalment, vam anar al nou local on pròximament s'instal·laran gràcies a la donació de la Maria Ferré Gual.




Enllaç al bloc de càritas: http://www.caritastdb.blogspot.com.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada